Underground Racing geeft Audi R8 2.200 pk

undergroundracing-audi-r8_01

Wat past in de Lamborghini Huracan krijgen de jongens van Underground Racing ook in de Audi R8 geplaatst. Niet gek als je weet dat beide bolides hun aandrijving-DNA delen. Het resultaat? Een R8 met 2.200 pk sterke V10 met twee turbo's. Lekker fout? Ja, dat wel.

Naam en faam verwierven de jongens van Underground Racing uit North Carolina (VS) met het oppeppen van snel gerief zoals de Lamborghini Gallardo. Want na het opschroeven van twee turbo's vliegen de pk-cijfers als één lange braaksliert uit de uitlaatpijpen. +1.000 pk was daarbij geen uitzondering. Klein bier tegenover wat er anno 2016 uit de Underground Racing-bolides wordt geperst. Of wat dacht je van 2.200 pk?

Vorig jaar werd dat cijfer al geplakt op hun Lamborghini Huracan, nu komen die prestaties ook naar de nauw verwante Audi R8. Al foefelen de jongens van UR wel wat. Het aangepast blok is namelijk goed voor 1.200 pk. Pas wanneer je er racebenzine in giet kan je dat vermogen opschroeven tot 2.200 pk.

undergroundracing-audi-r8_

Wat zo'n ombouw moet kosten? Makkelijk nog eens de prijs die je hebt neergelegd voor je Audi R8. En die is met zijn 610 pk nou ook geen stumperd...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws