McLaren P11 supercar Facelift

De McLaren P11 is volledig opnieuw ontworpen door de ex-Fiat design baas Frank Stephenson. Autocar had het genoegen dit nieuws publiek te maken. De nieuwe Mclaren wordt op dit eigenste moment getest en zou in 2010 haar debuut kennen, wat hem zo dé nieuwe Britse supercar maakt. Hij zou z'n debuut maken als een tweepersoons midden-motor coupé, wat weinig verassend is. De soft-top versie, die je kan zien op de afbeelding hiernaast, zou een jaar later volgen.

 

Op dit moment is McLaren zowel de coupé als de cabrio aan het ontwerpen. Beide zijn gemaakt van carbon en hebben  aluminium voor- en achterframes. Op die manier kan McLaren het gewicht van deze wagen beperken tot respectievelijk 1300 & 1400 kilogram. Met dat gewicht zou deze P11 de lichtste moeten zijn in zijn soort.

En wie dacht dat oude liefde roest? McLaren heeft de Mercedes tuner AMG gecontacteerd om de AMG 5,5L V8 motor te herwerken zodat McLaren deze motor kan gebruiken in haar nieuweling.

Door de financiele crisis blijven ze voorzichtig over hoeveel stuks ze van deze wagens gaan maken. Toch denken ze eraan om tussen 2010 en 2015 ongeveer 1500 exemplaren van de band te laten rollen en ze te verkopen aan niet minder dan 200.000 euro per stuk. Waar de P11 gefabriceerd zal worden is ook voor McLaren nog relatief onduidelijk, binnen dit en 6 à 9 maanden moet er een beslissing genomen worden. Kanshebbers zijn Pininfarina in Italië, Magna in Oostenrijk en Lotus in Engeland. Magna in Oostenrijk zou op dit moment de grootste kans hebben, aangezien ze voor 2009 al een contract hebben met Aston Martin voor de Rapide, die kennis geeft ze een stapje voor op hun concurrenten.

(bron: autocar)

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws