Ferrari roept alle Italia's terug

Dat er supercars afbranden interesseert ons weinig of niets, wat ons wel interesseert is wanneer Ferrari een fout toegeeft waardoor alle Ferrari 458 Italia's moeten worden teruggeroepen. Het probleem startte enkele weken terug. Toen schoot de band van een 458 Italia plots in brand. Een eenmalig toeval dacht men toen. Maar kort nadien kwamen er nog 4 eigenaren aankloppen bij Ferrari, alle vier met een afgebrande Italia op de oprit. Ferrari onderzocht het probleem en kwam tot de conclusie dat de lijm op het hitteschild overhit kan geraken.

Wordt die lijm te heet dan schiet die in brand met alle gevolgen van dien. Ferrari zegt wel dat dit alleen voorkomt bij extreem snel rijden (?!). Wij vragen ons af wat die ingenieurs maanden doen tijdens hun testsessies alleer de wagen af te leveren voor de verkoop. In de toekomst zal Ferrari klinknagels gebruiken, waardoor dit probleem zich niet meer zou kunnen voordoen.

Ferrari 458 Italia

Via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
joost 20:15
afbeelding van joost

probeer dat inderdaad maar eens te begrijpen. Dat zo'n probleem nog altijd opduikt na maanden ontwikkelingen en strenge tests... . walgelijk eigelijk.

Anonieme gebruiker 09:41
afbeelding van Anonieme gebruiker

Als ze dat niet op de test wagens gehad hebben, zal het wel een last minuut toevoeging geweest zijn op de eindelijk versie.

Quin 14:13
afbeelding van Quin

Ferrari die een fout toegeeft, dat we dat nog mogen meemaken.

Toch wel een serieuze streep door hun rekening, hoor. Als je al het geluk hebt om zo welvarend te zijn een 458 Italia te kunnen kopen, verwacht je voor die prijs dan ook niets minder dan absolute topkwaliteit.
Dat zoiets idioots over het hoofd wordt gezien door een leger van ingenieurs, mag wel een serieuze blunder genoemd worden.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws