Maybach plant 3 nieuwe modellen

Slechte productiecijfers en een enorme achterstand op grote concurrenten Rolls Royce en Bentley, dat is de situatie van Maybach vandaag. Het laatste jaar rolden er slechts tweehonderd Maybachs van de band, enorm weinig als je weet dat de capaciteit van het fabriek 2.000 stuks per jaar is.  Desondanks gelooft Daimler in de kunde van het merk. Zowel de Maybach 57 als de 62 zijn gebouwd op het platform van de vorige generatie s-klasse. Die lage investeringskost maakt dat beide modellen nog steeds rendabel zijn, ondanks de slechte verkoopcijfers.

Van datzelfde voordeel zouden de nieuwe Maybachs opnieuw kunnen genieten. In 2013 komt er een nieuwe s-klasse met een volledig nieuw platform op de markt. Dat maakt dat Maybach kan denken aan nieuwe modellen op een modern en up- to-date platform. En plannen hebben ze voldoende, niet minder dan drie nieuwe modellen willen ze lanceren. Een nieuwe vierdeurs-coupé, een convertible met langere wielbasis en een hybride variant. Daarnaast zullen de 57 en 62 elks een opvolger krijgen. Beide zullen ook een sportievere "S" variant krijgen.

Om de investeringskosten opnieuw zo laag mogelijk te houden, zullen alle modellen hetzelfde blok onder de kap krijgen: een twin-turbocharged 6.0 liter V12. Dat blok beschikt tussen 545 en 630 pk. De hybridevariant zal gekoppeld worden aan een elektrische motor. Meer details zullen ongetwijfeld nog volgen.

Via Motorauthority

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws