BMW onthult de 6-reeks coupé (galerij + video)

De tweede generatie 6-reeks wordt in tegenovergestelde volgorde gelanceerd dan gewoonlijk. In november stelde BMW de 6-reeks cabrio voor op de L.A. Autoshow en nu krijgen we dus de officiële lanceringsfoto's en een video van de coupé variant voorgeschoteld. Later op het jaar zou ook nog een vierdeurs coupé volgen. Op het autosalon van Shanghai dan doorgaat van 21 tot 28 april. Fotogalerij en video bij meer lezen!

Volgens de begeleidende persinformatie is deze nieuwe 6-reeks coupé een echte droomwagen. Het design kennen we natuurlijk al van de 6-reeks cabrio. De scherp gelijnde voorkant kreeg de ondertussen kenmerkende angel-eyes bi-xenon koplampen mee. In profiel merken we op dat de 6-coupé best een grote wagen is. De typische Hofmeister-knik maakt ook van de creatie een echte BMW. Achteraan ook niet veel verschillends ten op zichte van de cabrio. Een dubbele uitlaat, LED-achterlichten en een in de kofferklep geïntegreerde spoiler zijn enkele van de meest opvallende kenmerken.

Het interieur is bulkt van de topmaterialen. Overal zien we leder, hout, aluminium en andere chique details. Pronkstuk is het reusachtige (10.2 inch) scherm voor het iDrive systeem. Het zitmeubilair ziet er uiteraard zeer luxueus en comfortabel uit, althans vooraan. De achterste zitplaatsen zien er op foto toch niet zo uitnodigend uit. Een rijtest zal hierover uitsluitsel moeten geven. Dat de 6-reeks coupé zich ook richt op mensen die er al eens een weekendje op uit willen trekken merk je aan de ruime koffer. Die slikt zo'n 460 liter bagage. Onderweg kunnen de inzittenden dan genieten van de Bang & Olufsen stereo installatie, verwarmde en geventileerde zetels en een groot panoramisch dak.

BMW 6-reeks coupé (2012)

Vanaf zijn lancering biedt BMW twee verschillende motorisaties aan voor de 6-reeks coupé. Beide benzinemotoren. De 'instapper' is de 640i. Deze is voorzien van een 3.0-liter en beschikt over 320pk en 450Nm koppel. Dit model gaat van 0 tot 100km/h in 5.4 seconden en raast ongemoeid door naar een begrensde top van 250km/h. Het verbruik zou beperkt blijven tot een indrukwekkende 7.7 liter per 100km.

De voorlopige topper is de 650i. Deze heeft een 4.4-liter V8 onder de kap en kan uitpakken met 407pk en 600Nm koppel. Goed voor een tijd van 4.9 seconden voor het 0-100 sprintje en een begrensde top van 250km/h. BMW claimt een gemiddeld verbruik van 10.4 liter. We zijn alvast eens benieuwd of dat ook in de praktijk haalbaar is!

Voorlopig worden er nog geen prijzen bekendgemaakt van de nieuwe 6-reeks coupé. Als we kijken naar de basisprijs van de 640i cabrio (€90.000), dan schatten we dat de 640i coupé ongeveer € 82.000 gaat kosten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Kenny 18:29
afbeelding van Kenny

Knappe verschijning, al vond ik het vorige model nog net iets meer uitstralen.

Wim 12:45
afbeelding van Wim

de vorige vond ik wel een echte koppendraaier, met deze gaat dat misschien iets minder zijn, maar daarvoor moet je hem in het echt zien

Kenny 17:06
afbeelding van Kenny

@ TdM, we mogen het hopen :-) De dikke V8 uit de M5 zal z'n werk ook wel kunnen doen in de M6 ^^
Maar toch zal ik de V10 missen, R.I.P....

Yvesw 18:21
afbeelding van Yvesw

Vond de vorige niet mooi en deze wordt plotseling zo "braaf" vorm gegeven... Komaan BMW!! Terug op het juiste pad komen jongens!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws