Slaan Aston Martin en Daimler de handen in elkaar?

Daimler is al een lange tijd aan het sukkelen met haar superluxe sedan, de Maybach. Hij lijkt met zijn verouderd platform niet meer opgewassen tegen gloednieuwe Bentley- en/of Rolls Royce-modellen. En die, laat het ons onkunde noemen, is nu net de specialiteit van Aston Martin. De Britse constructeur is, in tegenstelling tot Mercedes, gespecialiseerd in het bouwen van gelimiteerde en exclusieve wagens. En omdat Aston Martin zelf ook haar luxelimousine, onder de naam Lagonda, wil gaan lanceren, slaan beide merken volgens de geruchten de handen in elkaar.

Wat er voor Mercedes in zit is dus duidelijk, die willen te weten komen hoe je exclusieve zaken het best aanpakt. Maar wat zit er voor de Britten in?

Het is al een tijdje duidelijk dat ze hun sub-merk Lagonda opnieuw willen lanceren, al ontbreekt het hen aan een nieuw en potent platform en onderdelen. Het is daarin waar Mercedes hen kan helpen, namelijk het bieden van technologie (motoren, platformen en andere benodigdheden). Lagonda zal allereerst een luxesedan bouwen die zich naast Maybach zal positioneren. Verder is er ook een crossover/SUV op komst, die zal worden gebouwd op basis van de nieuwe GL.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws