Gelekt: Nieuwe Porsche Boxster S (981) 2012

Ze hebben amper hun nieuwe 911 cabrio voorgesteld of er lekt alweer een nieuwe Porsche cabrio online op het internet. Zonet doken namelijk de eerste beelden op van de nieuwe Porsche Boxster. De beelden lijken officieel, maar of Porsche er blij mee is dat wij die nu online zwieren? Die kans lijkt ons klein. De beelden tonen alvast enkele aanpassingen, zonder grote wijzigingen door te voeren. Hij wordt er in mijn ogen vooral volwassener op. Achteraan is vooral opvallend hoe de spoiler doorloopt en zo de lichtunits in twee snijdt.

De nieuwe Boxster (981) zou een zes centimeter grotere wielbasis hebben. Hij wordt ook breder, 4 centimeter vooraan en achteraan 1 centimeter. Onder de kap zou er van deze Boxster S 315 pk schuilen. Dat is 5 pk meer dan de huidige variant, en gezien de nieuwe generatie Boxster 35 kilogram lichter is, zou er toch enig verschil voelbaar moeten zijn. De sprint naar 100 werkt hij in 5 seconden af, de standaard Boxster doet er 5,7 seconden over. Verwacht wordt dat de nieuwe Boxster S 15% zuiniger is en zo komt tot een gemiddeld verbruik van 8 liter.

Gezien het lekken van de beelden op dit moment verwachten we zijn officiële voorstelling op het salon van Genève, in maart.

update: inmiddels officieel

Via autoblog

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Karel 09:18
afbeelding van Karel

idd, deze ziet er niet slecht uit

Techno Patat 13:22
afbeelding van Techno Patat

Nu is Porsche het wel aan het pushen hoor! De 911 kunnen ze nog nieuw noemen zonder veel te veranderen, maar ze moeten het niet met meerdere modellen doen!

Ik vind het overigens niet zo geslaagd, enkel de achterkant is er beter op geworden, de voorkant lijkt gewoon op de vorige die wat is uitgevaagd....

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws