Pijnlijke les: Aston Martin DB5 is geen duikboot

Flood Aston martin db5

Deze bestuurder van een zeldzame Aston Martin DB5 uit 1963 heeft een pijnlijke les geleerd. Tijdens de hevige regenval in het Engelse dorpje Brize Norton nabij Oxford schatte hij deze plas water verkeerd in waardoor hij met zijn wagen van 350.000 euro vast kwam te zitten.

De afgelopen dagen kregen sommige delen van het Verenigd Koninkrijk met uitzonderlijke hoeveelheden neerslag te kampen. Wanneer Christy Bate zondagochtend de bocht van Claypit Lane nam zag ze de iconische Aston Martin midden in de plas water staan.

Waarom de bestuurder ondanks de ontelbare overstromingswaarschuwingen en weerberichten er toch op uittrok met zijn DB5 blijft vooralsnog een raadsel. Oude Aston Martins staan nu niet direct bekend voor hun betrouwbaarheid, en al zeker niet in de regen.

De wagen kreeg een legendarische status als vervoer van James Bond in Skyfall en eerdere 007 films. Het is niet bekend of het om een replica of een origineel model gaat. Er zijn in totaal maar 1023 DB5's gemaakt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Dequal 21:53
afbeelding van Dequal

Water loopt volgens mij nog net niet binnen en raakt de motor wellicht ook nog net niet? Door weerkaatsing moeilijk in te schatten. Water kan ook al gedaald zijn/nog verder gestegen zijn.

Anyway, duur en pijnlijk grapje wellicht.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws