Opvolger Mitsubishi Evo in de koelkast

Mitsubishi Lancer Evo

Al sinds 2010 wordt er gebabbeld over een opvolger van de ooit legendarische Mitsubishi Lancer Evo. Tot vandaag is daar nooit iets concreets uit gekomen, maar op de autoshow van Tokyo is er duidelijkheid geschept. Hij komt er niet. Toch niet meteen.

Neem even een kijkje in het aanbod van Mitsubishi, gebruik daarvoor gerust hun website als je al geen idee hebt van wat ze allemaal aanbieden. Een relatief uitgebreid aanbod met een kleine elektrische wagen, leuke stadswagen, een sedan, een gewilde crossover en zelfs een SUV. Voor elk wat wils dus, maar een performance wagen zit er al een tijdje niet meer in en daarmee vervaagd de identiteit van Mitsubishi steeds meer.

Net zoals Honda ooit een topper was in het segment, was ook Mitsubishi dat met hun Lancer Evo. En hoewel het performance-segment groter wordt met modellen van Volkswagen, Subaru, Toyota enzovoort, zal Mitsubishi het nog een tijdje moeten redden met een verouderde Lancer zonder Evo badge. Er is gewerkt aan een opvolger voor de Evo - aldus Mitsubishi Managing Director Ryugo Nakao op de Tokyo autoshow - maar vandaag is dat project in de koelkast gestopt.

In de koelkast wil uiteraard niet zeggen dat het project wordt begraven. Dat die opvolger er ooit komt blijft waarschijnlijk, maar de kans is groot dat die er zal komen met een elektrische of hybride aandrijflijn - vandaar de eventuele vertraging?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:32
afbeelding van Techno Patat

Kan je de evo X dan niet meer bestellen?

Spijtig eigenlijk, want met enkele uitznderingen hebben evo's m'n voorkeur op de concurrentie! Enkel de 'Hawk Eye' Subaru en de nieuwste STI hebben m'n voorkeur over de concurerende Evo's! Maar zo een rode Evo 9 met witte velgen, of een blauwe 8/9 met zwarte velgen blijft toch een überbak imo!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws