Waze komt ook naar Android Auto

android auto waze

Waze - de populaire sociale navigatie app - komt ook naar Google's in-car Android Auto platform dat vorige zomer werd voorgesteld. Alhoewel de Israëlische app twee jaar geleden al werd opgekocht door Google was er tot nog toe niets bekend over een eventuele integratie tussen de twee.

Waze is een gratis turn-by-turn navigatie-app die sterk afhankelijk is van zijn community, zo kan je via de interface anderen waarschuwen voor een kapot wegdek, accidenten en snelheidscontroles. Je kan zelfs zelf de map updaten met herkenningspunten, nieuwe straten en huisnummers. Al die functionaliteiten zouden binnenkort ook naar Android Auto moeten komen, Google's concurrent voor CarPlay van Apple.

Alhoewel Android Auto en Waze voor elkaar gemaakt lijken te zijn werd er tijdens de presentatie vorige zomer niets vermeld van de navigatie-app, enkel van Google Maps. Die laatste gebruikt nochtans al gegevens van Waze (accidenten, opstoppingen, ...) maar heeft geen mogelijkheid om zelf problemen op de weg te melden.

Di-Ann Eisnor, Waze's head-of-growth (wij verzinnen die titels ook niet), kijkt voornamelijk uit naar de data die Android Auto aan Waze zou kunnen leveren aan de hand van de beschikbare sensoren, zoals brandstofniveau. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook de geschatte reistijd aanpassen aan de hand van de regensensor en ruitenwissers want dan rij je meestal trager. Al deze dingen zijn wel nog afhankelijk van de automerken zelf, want voorlopig kunnen aftermarket units nog niet aan die data.

Een eventuele beschikbaarheid van Waze op Android Auto is hoedanook nog niet bekend. Je kan momenteel nog maar een paar headunits kopen waar Android Auto zit in ingebakken, waaronder de Pioneer AVH-4100NEX (700 dollar) en de AVIC-8100NEX (1400 dollar). Een early adopter zijn is nooit goedkoop, zeker?

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws