Kwijlgerief: Maagdelijk witte E46 M3 zoekt nieuw baasje

bmw-e46-m3-alpinweiss_02

Nog geen 4.000 kilometer op de klok, Alpinweiss-lakkleurtje en een zwart lederen interieur. Deze E46 M3 is misschien wel de meest begeerlijke M'r op onze aardbol.

Vraag aan een BMW-fan wat zijn favoriete generatie M3 is en de kans is groot dat ze een levensverhaal vertellen over de E46. Voor velen is het dan ook de laatste der mohikanen met z'n atmosferische zes-in-lijn die als een opgefokte junkie reageert op je gasinput. Dat het ding minder koppel heeft dan een scheermachine, daar spreken ze dan weer liever niet over.

Enfin, het Britse Hexagon Classics is alvast blij dat het een roedel E46 Coupes op de kop heeft kunnen tikken met amper kilometers op de klok. Zo is er een 330Ci met amper 2.000 km op de teller, een 330Ci Clubsport met 5.000 gereden kilometers en - pièce de résistance - een hemels witte M3.

bmw-e46-m3-alpinweiss

Die Alpinweiss M'er heeft nog geen 4.000 kilometer op de klok staan en ziet er gewoon uit om in je garage te parkeren om te overladen met liefde en hoogtoerige ritjes. De nadelen dan? Wel, het is geen handbak, wel een SMG en omdat het een Brit is staat het stuur uiteraard aan de verkeerde kant. Waardoor wij er de 55.000 euro spijtig genoeg niet voor zouden ophoesten. Nu, voor dat geld mag je bijna nippen aan de nieuwe M2, die je trouwens ook kan krijgen in Alpinweiss.

bmw-e46-m3-alpinweiss

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws