Vraag: Heeft België meer (lokale) circuits nodig?

belgiecircuit

Met Francorchamps, Zolder, Mettet en de Duivelsberg hebben we - gezien onze oppervlakte - heus geen tekort op vlak van circuits in België. Of toch? Want misschien hebben we wel nood aan meer lokale & kleine circuits.

In Amerika, Duitsland en tig andere landen is het doodnormaal dat je elke weekend kan slijten op uiteenlopende circuits. Want zowel drifters, circuit- en dragracers kunnen er aan hun trekken komen. In België ligt dat net iets anders, want trackday's zijn dun gezaaid (en ook nog eens relatief duur). Misschien hebben we dus wel nood aan meer kleine lokale circuits of zelfs open ruimtes die in het weekend worden gebruikt om het driften onder de knie te krijgen.

Snelheidsduivels kan je namelijk niet weren uit het verkeer, dat werd afgelopen weekend wederom op verschillende manieren bewezen. Moest elke stad echter een uitlaatklep aanbieden aan die bestuurders, dan moeten ze misschien de openbare weg niet meer gebruiken om hun kunnen aan elkaar te tonen. Wat vinden jullie?

Heeft België meer (kleine & lokale) circuits nodig?

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
User4580 13:38
afbeelding van User4580

Absoluut! en liefts met veel uitloopstroken en klein genoeg dat je het circuit kan leren beheersen ook als leek. Zolder en Spa zijn monsters om on de knie te krijgen als veel te duur.

Joeri.M 19:24
afbeelding van Joeri.M

We hebben toch zoveel ex-militaire luchthavens, stel die open voor het publiek op een legale manier en de drempel wordt meteen een pak lager gelegd. Kegels en lijnen schrikken een pak minder af dan grindbakken en muren. Zolder is meteen een FIA circuit, heb je helemaal niet nodig voor je eerste stappen in het circuit rijden. Goede organisatie, omkadering en dito begeleiding des te meer. Prijs zal dan hopelijk ook wat lager liggen.

Ken Engrie 20:51
afbeelding van Ken Engrie

Absoluut, er moet ook meer variatie komen. Drag/drift/circuit/auto-x

Ik heb nu 2 trackdays achter de rug op circuit Zolder, super ervaring en we gaan het zeker nog doen, maar het is een drukke bedoening en niet tegen de deur (1u30minuten rijden). Bovendien sta je zelfs op zaterdag al in de fille om er te geraken.

Er moeten meer circuits komen, maar met 1tje zou je al gered zijn. Ergens in Oost of west vlaanderen namelijk en liefst niet tegen de Nederlandse grens dan.

Allemaal goed en wel dat we niet snel mogen rijden op de openbare weg, maar voorzie dan wel alternatieven mijnheer/mevrouw de politiekers.

dave 11:55
afbeelding van dave

inderdaad, en dat is al jaaaren zo dat er er te weinig circuits zijn, nochtans zoals hierboven vermeld zijn er genoeg lege kazernes, industrie en vlieggronden.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws