Vraag: Welke vergeten auto verdient nieuwe generatie?

Opel Adam 2024

Net zoals de golven van de zee, komen en gaan modellen in autoland. Welke vergeten auto mag volgens jou een comeback maken?

Aan comebacks de voorbije periode geen gebrek. In een iets ruimere tijdzin denken we dan aan de Volkswagen Beetle (die nota bene al terug op pensioen is gestuurd) en de Mini. Iets recenter denken we aan de Ford Capri (video hierzo). Al is dat wel voortaan een... elektrische SUV.

Koninkrijk voor zichzelf

Het is natuurlijk gemakkelijk om met recent - en soms ten onrechte - gepensioneerde auto's te antwoorden op deze vraag. Zo willen we allemaal de Ford Fiesta en de Fiat Multipla terug! Toch? Echter, wat is een vergeten auto die misschien niet zonder zonde was, maar in een tweede jasje toch een succesvolle revival zou kunnen beleven?

Opel Adam 2024

Geloof het of niet, maar onze gedachten gaan dan richting Opel Adam. Waarom? De geflopte rivaal van de Fiat 500 kan op geen beter moment komen. Zo profiteert Opel tegenwoordig van de tech die het kan gebruiken van de gigantische Stellantis groep, waardoor zowel platform, motoren als afstelling op een hoog niveau kan. Daarnaast is de Mini tegenwoordig zo gigantisch geworden dat er geen klein alternatief meer op de markt is. En o ja... Fiat verkoopt geen 500 meer met benzinemotor. Waardoor de Opel Adam die markt wel eens kan overnemen.

Welke vergeten auto verdient volgens jou een nieuwe generatie? Laat het weten in de reacties!

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
William 11:52
afbeelding van William

Alle Franse toplimo's genre Peugeot 607, Citroën XM en Renault 25/Safrane.

Edison 19:26
afbeelding van Edison

Alfa Romeo Mito

Gedece 20:31
afbeelding van Gedece

Gewoon Saab in het algemeen. Nog steeds zonde

_Tom_ 11:46
afbeelding van _Tom_

Ik mis eigenlijk de cabrio’s. Vroeger had je ze in alle soorten en maten, Nu lijken ze meer en meer uit te sterven.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws