Fransen protesteren morgen massaal tegen hoge brandstofprijzen

empty-fuel

Morgen, zaterdag 17 november voeren de Fransen massaal actie tegen de hoge brandstofprijzen in hun land. Daar zitten een hoop filterblokkades tussen. Wees dus voorbereid wanneer je naar Frankrijk trekt komend weekend.

Op de Franse website blocage17novembre.com kan je alle acties zien die werden georganiseerd. Het gaat in totaal om 765 acties, variërend van filterblokkades en langzaamaanacties, van kruispunten tot snelwegen. Ook rond Parijs werden zo een tiental acties gepland.

De Fransen willen zo protesteren tegen de stijging van de brandstofprijzen in hun land. In één jaar tijd zijn die voor diesel met 23 procent gestegen, en 15 procent voor benzine. De prijsstijging is vooral te wijten aan de evenredig gestegen prijzen van ruwe olie maar volgens de Franse burgers is de overheid mede schuldig. Vanwege de accijnzen steekt die namelijk 60 procent van de kostprijs van een liter brandstof in eigen kassa. Vanaf 1 januari verhoogt de Franse regering de accijns op brandstof nog meer, in de strijd tegen de klimaatverandering.

online petitie

Naar aanleiding van die stijgingen kwam er eerder dit jaar protest, al bleef dat eerst wat onder de radar. Pas wanneer een lokale krant een artikel schreef over een kleinschalige online petitie verspreidde het protest zich als een lopend vuurtje op een oliespoor. Intussen onderschreven al meer dan 852.000 mensen de petitie.

Begin deze maand steunde supermarktketen Leclerc het protest, door de brandstof aan inkoopprijs te verkopen. Als reactie daarop verlaagde ook keten Carrefour haar prijzen tot en met 17 november. De tijdelijke prijsdaling daar is 'maar 2 tot 10 cent per liter', waardoor duidelijk wordt dat niet de supermarktketens de grootverdieners op brandstof zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
John 16:59
afbeelding van John

Ik vraag mij af hoeveel de diesel bij ons gestegen is met het omgekeerde cliquet systeem.

Jelledr 14:57
afbeelding van Jelledr

Volledig te begrijpen, althans de frustratie en woede. Maar vraag me af en eigenlijk ben ik er vrij zeker van dat dit met hulp werd opgezet van grote organisaties. Jammer dat ze mensen gijzelen en niet de oorzaak. Gewoon collectief burn-out of stoppen met stemmen had beter geweest. Belastingkantoren afzetten en parlementen binnenvallen mag de volgende stap zijn! Burgers gerust laten en enkel politiek en de staat aanpakken. Politie en leger aan onze kant krijgen.

andre123 08:31
afbeelding van andre123

hoe je het ook bekijkt,de staat heeft geld nodig,veel geld,en wat is de makkelijkste manier?
juist ,de burger pakken op zijn verslavingen,want hoe je het ook keert of draait,we blijven met zen allen onnozele,nutteloze km afhaspelen,wat de brandstof ook kost.
al 30 jaar klagen we over de prijzen,en toch blijven we massaal tanken.
wat mij betreft,liever dit dan dat ze hetzelfde toepassen op levensnoodzakelijke goederen.
tanken ,roken,drinken enz daar kan je zelf iets aan doen,eten zal je wel moeten........

Jelledr 10:20
afbeelding van Jelledr

Idd. Zorg, onderwijs, infrastructuur, kost allemaal geld. Maar ze kunnen ons niet blijven misleiden, beliegen en uitpersen. Meer om meer mensen worden bewust over hun werkwijze doorheen de geschiedenis. Hoe ze ons beliegen en welke prijs we hiervoor betaalden. Onze vrijheden worden weggerukt. We worden massaal bedrogen door een elite die totaal niet maalt om een mensenleven meer of minder. Meer nog, ze maken ons bewust ziek om zo de populatie naar beneden te halen en munt te slaan uit de behandeling.

Media gebruiken ze als een propaganda middel. Politiekers die wij zien zijn niet meer dan marionetten die werken voor die elite.

Dit is nog maar het begin. Mensen worden massaal wakker. Veel van de alternatieve websites waar ik info haal worden bewust geboycot. Reportages worden gecensureerd. Het is duidelijk dat we op het juiste spoor zitten. Nu alleen nog de grote kudde schapen bewust krijgen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws