Live op de IAA 2013: Ford maakt indruk met de S-Max Concept

smax concept

MPV's zijn nooit de meest antrekkelijke wagens geweest maar daar wil Ford duidelijk verandering in brengen met hun nieuwe S-Max Concept die ze hier op de IAA in Frankfurt voorstellen.

De S-Max concept heeft naar achteren-getrokken LED koplampen, de Aston Martin-achtige grille, chromé accenten en gespierde aerodynamische onderdelen. De S-Max concept maakt alvast een veelbelovende indruk zoals hij hier staat.

Binnenin kan de Ford plaats bieden aan maximum 7 personen. Het futuristische dashboard zal "weinig tot niets verschillen met de productieversie", zo verzekerde de Ford PR man ons ook tijdens een gesprek. Het touchscreen heeft onder andere ook een dual view technologie waardoor de passagiers naar iets anders op het navitainment systeem kan kijken dan de bestuurder.

Onder de kap bouwt Ford een 1.5 EcoBoost in. Wat daar de verwachtingen qua prestaties bij zijn, geeft Ford niet mee. Ook een uiteindelijke productiestart wordt niet meegegeven. Wel weten we dat de S-Max in Spanje gebouwd zal worden, aangezien de huidige in de inmiddels afbouwende Ford-fabriek in Genk werd gebouwd. Naar alle waarschijnlijkheid komt de nieuwe Ford S-Max eind 2014 op de markt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws