Deze Dodge Challenger GT AWD Concept moet in productie!

dodge-challenger-gt_awd-concept_02

Een muscle car met brullende V8 onder de kap en de mogelijkheid om hem heel het jaar door te gebruiken dankzij vierwielaandrijving... Dodge moet toch eens overwegen om de Challenger GT AWD Concept in productie te nemen.

Straf is het eigenlijk dat er nog nooit een - verbeter ons indien fout - Amerikaanse muscle car ten tonele is verschenen met vierwielaandrijving. Want bekijk je die wagens puur voor wat ze vroeger gemaakt werden (lees: zo snel mogelijk rechtdoor gaan), dan past 4WD helemaal in de ideologie door het extra grippercentage dat zo'n systeem kan bieden. Dodge, die doorbreken nu de achterwielaangedreven vloek met deze Challenger GT AWD. Een concept die eigenlijk drie wagens in één is.

Dodge speelt namelijk een beetje vals, want het maakte al eerder vierwielaangedreven Chargers voor de Amerikaanse politie. De Challenger, die rolt op een verkort chassis van die vierdeurs sedan, dus na wat prutsen past het AWD-systeem ook in de coupe. Tenslotte neemt Dodge de 8-traps automaat vanuit de Chrysler 300C om de kracht naar de wielen te kunnen sturen. Die kracht komt van een 5.7-liter V8 (Volvo krijgt nu een kleine hartaanval) en wordt geschat op zo'n 440 pk en 610 Nm.

dodge-challenger-gt_awd-concept

Spijtig genoeg blijft het momenteel bij een concept, want Dodge geeft zelf toe dat de 4WD set-up zorgt voor een beter stuurgevoel en scherper bochtenwerk tegenover een reguliere Challenger GT.

Een muscle car met vierwielaandrijving, heiligschennis of een slimme zet?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws