Vooruitblik: BMW 3 Reeks EV [Render]

BMW 3 Reeks EV Electric elektrisch render

BMW staat aan de vooravond van een elektrische revolutie, want tegen 2023 moeten er maar liefst 25 auto's met stekker bij de BMW-dealer staan. Een puur elektrische versie van de succesvolle 3 Reeks staat ook op de planning. Wat we daar al over weten?

Dat we de komende jaren om de oren zullen worden geslagen met elektrische wagens, laat dat duidelijk zijn. Ook BMW springt mee op de trend en wil tegen 2023 25 auto's in haar line-up hebben staan met een vorm van elektrificatie. Denk plug-in, zoals de BMW 330e, maar ook puur elektrisch. Of het toeval is dat er de laatste tijd spyshots opduiken van een afgeplakte elektrische 3 Reeks?

74 kWh

Natuurlijk is dat geen toeval, want de 3 Reeks is voor BMW een ongelooflijk belangrijke auto. Waardoor het niet zo gek is dat de Duitse constructeur een puur elektrische versie plot. BMW zal tenslotte ook een elektrische versie van de X3 lanceren, de iX3.

Potentieel kan de 3 Reeks EV (werknaam) dus op dezelfde krachtbron teren. Het gaat dan over een elektromotor van 282 pk en 400 Nm op de achteras, een accu van 74 kWh en een range van meer dan 400 kilometer. De iX3 zou 440 stuks moeten halen (WLTP). Een sedan doet het waarschijnlijk nog net iets beter.

Europa?

De elektrische 3 Reeks (i3 als naam valt wat moeilijk) zou hét wapen zijn voor BMW klanten die nu de oversteek maken naar de Tesla Model 3. Alleen... zullen we in Europa ooit deze 3 Reeks EV te zien krijgen? Dat is nog maar de vraag. Want de betrapte gecamoufleerde exemplaren waren gebaseerd op de versie met lange wielbasis. De 3 Reeks van China zeg maar.

Dit jaar krijgen we alvast de iX3, benieuwd wat BMW van plan is met de 3 Reeks EV.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws