Hyundai Nine EV is interessante stijlstudie van luxelimousine

Hyundai Nine concept 2023

Twee onafhankelijke designers hebben zich gebogen over een gloednieuwe luxelimousine voor Hyundai. Het resultaat is deze Nine geworden, een futuristisch ogende EV met knipogen naar de jaren 80 en 90. Total Recall iemand?

Laat ons vooreerst iets duidelijk maken, de Zuid-Koreaanse bedenkers Jeesoo Kim en Yunsik Kim hebben niets met Hyundai te maken. Deze Nine is dus een onafhankelijke studie van de twee designers. Iets dat designers wel vaker doen om op de radar te komen van automerken. Of deze Nine warm onthaald zou worden door Hyundai?

Eigenzinnig, op z'n minst

Is de Mercedes EQS al een opvallende verschijning in het straatbeeld, dan voeren Jeesoo Kim en Yunsik Kim het volume voor deze Nine concept op tot 11! Want deze stijlstudie komt eerder weggereden uit Thunderbirds dan uit het huidige straatbeeld. Met langgerekte proporties en gigantische glaspartijen. De afgevlakte wielkast achteraan is dan weer een knipoog naar de eerste generatie Hyundai Grandeur, terwijl de pixelverlichting van de huidige Ioniq 5 en Ioniq 6 eveneens present mag tekenen.

Hyundai Nine concept 2023

Het meest eigenzinnige detail komen we echter aan de achterkant tegen. Want daar ontpopt de derrière zich met een druk op de knop tot een loungezone met zitbank. Kofferruimte? Die zou volgens de designschetsen vooraan zitten en bestaan uit meerdere koffers die je uit de frunk kan schuiven. Jep, qua alternatief denken kunnen we de designers op geen fout pakken.

Hyundai Nine concept 2023

Wat vinden jullie? Zou deze Hyundai Nine onze toekomstige wegen mogen sieren, of is dit nét wat te van de pot gerukt?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws