BBC verkoopt haar Top Gear Magazine

BBC zet haar magazines Top Gear, Radio Times en Gardeners World in de toonbank. De drie titels maakten vorig jaar nog 20 miljoen euro winst, al is de prijs die overnemers willen betalen nog een stuk hoger. Het Duits mediaconcern Bauer zou een bod van 114 miljoen euro hebben gedaan, en biedt daarmee een stuk meer dan Haymarket (UK), Future (UK) of Burda (DUI), die naar verluid 80 miljoen euro boden. Het lijkt er dus op dat Bauer de nieuwe eigenaar zal worden van Top Gear. Bauer heeft momenteel TV Choice en Total TV Guide in handen. Met de aankoop van Radio Times zouden ze een extra oplage van 1 miljoen exemplaren per week kunnen binnenhalen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Techno Patat 19:12
afbeelding van Techno Patat

Geven ze een reden voor verkoop? Want iets dat 20.000.000 opbrengt per jaar doe ik allesinds niet van de hand! Zelfs niet voor 120.000.000, zelfde verhaal met de gans met de gouden eieren...

Wim 19:46
afbeelding van Wim

als dit één van de beste jaren is, is het natuurlijk dé tijd om te verkopen

Techno Patat 06:29
afbeelding van Techno Patat

Pfft, als je spreekt van raar, we moeten besparen: laten we de winstgevende dingen maar verkopen, dan komen we dit jaar rond, andere jaren verkopen we wel weer iets! Nogal korte termijnvisie!
Van die docu snap ik het wel, die worden minder en minder gekocht door andere zenders en brengen dus niet op...

Techno Patat 15:10
afbeelding van Techno Patat

Bb heeft daar wel een punt :)! Maar duitserd staan nu niet echt bekend om hun vlotheid en losjes gaan over dingen, en dat was nu net wat topgear magazine zo leuk maakt, hoe los die mannen hun boekjes maken...

@nathan: ik zie nogtands bedroevend weinig bbc docu's op de vlaamse schermen (of ik kijk naar de verkeerde, kan ook!) en de crisis is niet enkel in Vlaanderen aan het kuisen :)!

Techno Patat 17:27
afbeelding van Techno Patat

@nathan: ik snap het hoor, maar ik had het over de specifieke docu's ;)!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws