Nieuwe iPhone app gidst je langs veilige wegen

Een GPS gebruik je om je de snelste weg van punt A naar punt B te tonen. Verzekeringsbedrijf Ethias zorgde echter voor een applicatie voor de iPhone waarop niet de snelste, kortste of meest economische weg maar wel de veiligste weg wordt getoond. Zo worden gevaarlijke kruispunten zo veel mogelijk vermeden. De ontwikkelaars maakten gebruik van gegevens van de Agentschappen Wegen & Verkeer, Touring Mobilis en de ouderorganisatie van verkeersslachtoffers. Alles samen gaat het om 662 punten die je beter ontwijkt.

Kan een gevaarlijk punt niet vermeden worden, dan wordt het aangeduid en klinkt bij het naderen een waarschuwingssignaal.  ook kunnen gebruikers zelf zwarte punten signaleren, waardoor de lijst wordt uitgebreid. Uit het oplijsten van de zwarte punten blijkt dat 80 procent ervan in Vlaanderen ligt. "De Vlaamse zwarte punten zijn beter bekend én er is veel meer verkeer in Vlaanderen dan in Wallonië," klinkt het.

Bron: ZDNet

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:02
afbeelding van Techno Patat

ik heb hem al, maken ze al een eindje reclame voor op de radio! maar eerlijkheid gebied me toe te geven dat ik het nog niet gebruikt heb :p!

Anoniem 19:01
afbeelding van Anoniem

Komt deze app ook voor Android?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws