De Ford Mustang volgens Microsoft

heeft samen met het bekende West Coast Customs de Ford Mustang uitgerust met hun laatste nieuwe consumenten technologie. De wagen is bedoeld als showcase en als proef van hoe wagens er in de toekomst kunnen uitzien qua technologie. Zo zitten er meerdere touchscreens, heads-up displays en een Xbox 360 ingebouwd.

De wagen, Project Detroit gedoopt door Microsoft, is samen met West Coast Customs gemaakt voor de televisieshow Inside West Coast Customs die deze zondag in Amerika zal worden uitgezonden. Het is onderhuids een moderne 2012 Ford Mustang, maar dan met een replica fastback body van 1967. In het matzwart met blauwe neon lichten ziet het er stoer uit, al is matzwart tegenwoordig wat overdone.

Het dashboard draait de recent uitgebrachte consumer preview van het nieuwe Windows 8 met het Metro thema. De bestuurder kan via het touchscreen verschillende thema's voor het dashboard kiezen, waaronder eentje dat sterk lijkt op dat van een originele Mustang fastback uit '67. De Mustang is natuurlijk ook verbonden met het web, met de nodige weer, Twitter en Foursquare gadgets tot gevolg.

Rondom de Mustang zijn verschillende Kinect camera's gemonteerd die je met je Windows Phone 7 smartphone kan bekijken vanop afstand. Met de geïntegreerde luidsprekers kan je iets te enthousiaste mensen vanop afstand toespreken dat ze met hun vettige hamburgerhanden van jouw wagen moeten blijven.

Op het heads-up display aan de passagierszijde, dat de bestuurder niet kan zien, kan men Xbox 360 spelen, mét Xbox Live functie. Het raam vanachter kan ook tot gigantisch display worden omgetoverd, waardoor je langs buiten nog steeds films kan kijken of Xbox spelen. Er is ook een mogelijk om er tekst op te laten verschijnen, interessant voor mensen die iets te dicht in je gat rijden een vriendelijke boodschap te geven.

Microsoft benadrukte ook nog eens dat er geen nieuwe hardware specifiek is gemaakt voor dit project, er zijn enkel onderdelen gebruikt die in de winkel te verkrijgen zijn. Jeff Sandquist, directeur van developer relations bij Microsoft zei dat dit geen science fiction is en dat het compleet haalbaar is.

Voor de geïnteresseerden, zondagnacht 02:00 (onze tijd) als de show in Amerika is uitgezonden zal Microsoft alle broncode van hun software op hun website plaatsen naast een hoop info en tutorials voor je eigen programma's te maken. De Project Detroit Mustang zal ook te zien zijn op enkele shows. De eerste verschijning gaat op de TechEd North America zijn in Orlando in Juni.

 

Microsoft

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yannick Degroeve 20:55
afbeelding van Yannick Degroeve

die WCC is echt zoals OCC bij discovery channel.... maken de stoemste dingen voor de grootste klanten.

al is de afwerking bij de moto's wel véééél groter dan bij WCC qua auto's... ofni?!

Techno Patat 21:28
afbeelding van Techno Patat

WCC is toch die van Pimp My Ride? Die passen aan, op nogal hoog niveau in mijn ogen!

OCC maakt zelf hun motoren en onderdelen voor die motoren!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws