Griekse taxichauffer doneert Mercedes 200D met 4,6 milj. kilometer aan museum

mercedes 240d 4,6 miljoen km

They don't make 'em like they used to!, soms zweren we toch bij dit gezegde, en al zeker bij het aanzien van deze Mercedes 200D. Deze griekse taxichauffer klokte maar liefst 4,6 miljoen kilometer op de teller en gaf hem daarna aan de Mercedes-Benz museum collectie.

Gregorios Sachinidis uit Thessaloniki kocht de Mercedes in 1981 in Duitsland met een kilometerstand van 220.000. Na zijn trip terug richting Griekenland heeft de 200D nonstop als taxi gediend tot en met 2004. Met 4,6 miljoen kilometer op de teller is deze taxi de Mercedes met het meeste aantal kilometers die bekend zijn.

Gregorios kon tijdens de 4,6 miljoen kilometer rekenen op drie motoren, de originele en twee vervangende exemplaren, die hij steeds in rotatie hield. Na een bezoek van vertegenwoordigers van het Mercedes-Benz museum besloot Gregorios om zijn trouwe werkpaard af te staan aan hun collectie. De taxichauffeur dankt Mercedes voor de schitterende service die hij al die jaren van Mercedes heeft gekregen. Als beloning voor de 4,2 miljoen kilometer krijgt hij van Mercedes een gloednieuwe C 200 CDI.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Grunt 23:39
afbeelding van Grunt

Van sarcasme gesproken!
Nu krijgt hij een C-klasse, te klein om als taxi te dienen...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws