Tesla Cybertruck komt naar België… of toch voor heel even

Tesla Cyberytruck Odyssey België 2024

De Tesla Cybertruck maakt eindelijk zijn intrede in Europa, maar misschien niet op de manier die je nu denkt. Zo is de elektrische pick-up nog steeds niet straatlegaal in onze contreien, al houdt dat Tesla niet tegen om hem hier en daar tentoon te stellen… En jawel: ook in België krijgen we ‘m te zien!

De Tesla Cybertruck is bijna te gek voor woorden. De elektrische pick-up meet namelijk 5,68 meter in de lengte en elk van die meters is bedekt met ongelakt, roestvrij staal. Dat staal is ook nog eens gepantserd en zit aan elkaar vast door middel van vlijmscherpe, kaarsrechte naden. Onderhuids vind je dan weer tot drie elektromotoren met samen 845 pk waarmee de Cybertruck in amper 2,7 seconden de 100 km/u aantikt en desgewenst doorgaat tot de 209 km/u. Kortom: dit moet wel één van de meest gestoorde auto’s op de huidige markt zijn en die kan je straks in vol ornaat gaan bekijken.

Troostprijs

Tesla heeft namelijk de start van de ‘Cybertruck Odyssey’ aangekondigd, een reeks evenementen waarbij de elektrische pick-up te zien zal zijn op zowaar Europese bodem. Die evenementen gaan al vanaf deze week van start maar om de Cybertruck in België te kunnen bewonderen, is het wachten tot ten vroegste 17 en 18 mei. Dan parkeert Tesla hem namelijk in zijn showroom in Drogenbos en een maandje nadien, op 21 en 22 juni, is het de beurt aan Tesla Zaventem. Wil je erbij zijn, dan kan je vanop heden inschrijven via Tesla’s toegewijde webpagina voor de ‘Cybertruck Odyssey’.

Tesla Cyberytruck Odyssey België 2024

Alles samen bezoekt de pick-up zo ruim 100 locaties verspreid over 20 landen maar vergis je niet: hiermee willen de Amerikanen niet zeggen dat ze van plan zijn om de Cybertruck te verkopen in Europa. Wel integendeel: in het persbericht maakt Tesla nog maar eens duidelijk dat er voorlopig geen plannen zijn om leveringen te starten buiten Noord-Amerika. Dat is ook niet verwonderlijk want naast absurd groot is de Tesla ook te zwaar voor een B-rijbewijs én zijn zijn scherpe randen hier ook niet helemaal conform. Zie deze ‘Cybertruck Odyssey’ met andere woorden als een troostprijs voor plekken waar de auto niet op de markt zal komen… Of als één van je enige kansen om het ding in levenden lijve te bewonderen, natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws