Deze elektrische Nissan Townstar Evalia is officieel leuker dan een Renault Kangoo

Nissan Townstar Evalia EV 2024

Nissan heeft een nieuwe zevenzitter maar die kan je wel eens bekend voorkomen. De Townstar Evalia deelt namelijk zijn beginselen met de Renault Kangoo, net zoals diens vorige generaties dat ook al deden. De Nissan heeft nu echter één iets dat de Renault niet heeft: een versie met ingebouwde karaokebar.

Renault en Nissan zitten samen in een alliantie en dat merk je des te meer aan hun busjes. Zo is de Nissan Interstar niet veel meer dan een Renault Master met een ander frontje, is de Primastar stiekem gewoon een Renault Trafic onderhuids en is ‘Townstar’ blijkbaar Japans voor ‘Renault Kangoo’. Maakt dat die laatste er echter een slechtere auto op? Welnee, kijk maar eens hoeveel lol je erin kan beleven.

Op het ritme van je gesukkel

Dit is namelijk de Nissan Townstar Karaok-e, en die naam zegt het wel zo’n beetje. Zo vind je achter de voorste zitrij een 32-inchscherm waarop liedjesteksten geprojecteerd kunnen worden uit een “eindeloze verzameling” muziek — a.k.a. het internet. Helemaal achterin zitten de deelnemers in twee losse stoelen, elk voorzien van hun eigen microfoon. Je stem wordt dan de cabine in geblazen door een krachtig geluidssysteem met subwoofer terwijl de sfeerverlichting, ’t schijnt, reageert op het ritme van je gesukkel. Het eindresultaat wordt trouwens vereeuwigd door middel van een setje GoPro-camera’s, voor het geval je daar de volgende dag écht nog mee geconfronteerd wil worden.

Nissan Townstar Evalia EV 2024

Spreekt zo’n rijdende karaokebar je wel aan, dan moeten we je enigszins teleurstellen. Deze Townstar Karaok-e is namelijk een eenmalig concept dus Nissan gaat hem niet aan het grote publiek gaan verkopen. Dat doen ze echter wel met de auto waarop deze showcar gebaseerd is: de Townstar Evalia EV. Dat is een nieuwe zevenzitsversie van de zuiver elektrische Townstar die — net als de Renault Grand Kangoo E-Tech, overigens — zo’n 300 kilometer rijbereik haalt uit een 45 kWh-accuutje. Een setje micro’s, een flatscreen, een oude boombox en wat LED-strips uit de lokale IKEA moeten dan genoeg zijn om daar je eigen karaokeversie van te maken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Thys Freddy 19:52
afbeelding van Thys Freddy

Hopelijk beter dan mijn Atila 87kw,slechte wagen
voor dit geld.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws