Officieel: Renault Grand Kangoo onthuld als zevenzitter met elektrische versie (2023)

Renault Grand Kangoo 2023

Is de reguliere Renault Kangoo nog net een slagje te klein voor je gezin? Dan hebben de Fransen hun antwoord voor je klaar: dit is de Grand Kangoo, een langere versie met zeven volwaardige zitplaatsen. En jawel: ook die is er als zuiver elektrische E-Tech Electric.

Telt je gezin bovengemiddeld veel telgen? Dan moet je bij Renault alvast niet meer langsgaan voor een Scénic want dat is tegenwoordig een elektrische vijfzits crossover. De Espace-SUV kan je wel nog overwegen, al is de kans groot dat diens ministoeltjes op de derde zitrij ook niet meer voldoende zijn eens je kroost een bepaald formaat heeft bereikt. Nee, wat jij nodig hebt is een lekker handige ludospace met zeven “volwaardige, onafhankelijke, moduleerbare” stoelen.

Meer plaats, minder range

Maak dus kennis met de Renault Grand Kangoo, een auto die nog een dikke 40 centimeter lengte aan de eerder gepresenteerde, reguliere Kangoo kleeft. 18 van die centimeters vind je alvast terug in de schuifdeuren, die groeien om een eenvoudige instap naar de derde zitrij te garanderen. Die derde zitrij bestaat ook niet gewoon uit dunne vouwstoeltjes maar wel uit twee net zo comfortabele exemplaren als je op de tweede zitrij vindt. Zo bieden alle zetels achterin genoeg plek voor volwassenen, en zijn ze stuk voor stuk verschuifbaar en verwijderbaar. Zwier je ze dus allemaal uit de cabine, dan ontstaat maar liefst 3.750 liter aan bagageruimte terwijl er met de zeven zitplaatsen op hun plek nog steeds 500 liter koffervolume achterin overblijft.

Renault Grand Kangoo 2023

Verder blijft de Grand Kangoo natuurlijk nog steeds een Kangoo, met alle aandrijflijnen van dien. Zo kan je hem bestellen op benzine of diesel, maar wordt de verlengde versie eveneens verkrijgbaar in zuiver elektrische vorm. Die krijgt net als de reguliere Kangoo E-Tech Electric een elektromotor met 122 pk op de vooras, die zijn stroom haalt uit een batterijpakket van 45 kWh. Alle extra kilo’s en centimeters snoepen wel 20 kilometer rijbereik weg, waardoor je hoogstens 265 kilometer uit een volle accu mag halen. Vind je dat genoeg, dan kan je vanaf begin volgend jaar je Grand Kangoo in ontvangst nemen. Prijzen zijn er nog niet, maar de orderboekjes openen volgens Renault nog dit jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
JL 16:52
afbeelding van JL

265km WLTP. In de winter, op autostrade, spreken we dan over 130-140km reëel bereik? Genomen dat hij een warmtepomp heeft. En aangezien je nooit helemaal wil leegrijden, kom je dan uit op een dikke 100km range. Als je start met een volgeladen batterij.

Dit lijkt toch echt maar een auto om in je eigen regio rond te karren. En dan kan hij misschien wel voordelen bieden.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws