Jouw 10 miles car

Connor Pass

Stel je krijgt een wagen en een verlaten weg die bij de top tien hoort van heerlijkste wegen ter wereld. Al hangt er wel een addertje onder het gras. Je mag, éénmalig, zo'n 10 miles afleggen op deze weg. Welke wagen zou je dan kiezen?

De weg waar we het trouwens over hebben ligt niet aan de andere kant van de wereld, wel in Ierland. Beter bekend als de Connor Pass is het een heerlijk stukje weg langs een idyllisch landschap. Je vertrekt in het kleine dorpje Dingle, knalt langs een heerlijke bergweg en wordt beloond met de laatste kilometers langs het water van de Brandon baai. De weg zit al goed, maar wat ga je rijden?

Supercar of Hot Hatch?

Sinds we in Ierland zijn en de bergpas niet al te breed is blijft je best weg van iets al te exotisch. Een Lamborghini Gallardo Spyder lijkt heerlijk, maar je zou 19 km lang - toegegeven, het is inderdaad iets langer dan 10 mijlen - bang zijn om de velg stuk te rijden in een put. Een Koenigsegg laat je beter ook thuis. Hoewel het heerlijk klinkt om met 300 km/u te knallen over een bergweg zouden je 10 mijlen in de wagen sneller voorbij zijn dan het huwelijk van de gemiddelde Hollywoodster.

Lamborghini Gallardo Spyder

Met een Nissan GT-R komen we in de buurt. Heerlijk om bocht na bocht de Japanse technologie te mogen ervaren. Al is de Japanner net iets te emotieloos. Een Mercedes SLS AMG Roadster? Daar kan je geen 10 mijlen mee rijden zonder één setje banden op te roken...

Nissan GT-R

Zoals je kan zien is het niet simpel om een wagen uit te kiezen waarmee je een heerlijk stukje weg mee zou bedwingen. Daarom laten we het aan jullie over:

Met welke wagen zouden jullie één van de heerlijkste wegen in de wereld willen bedwingen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
Wim 15:29
afbeelding van Wim

als er veel korte bochten in komen, misschien de vorige Clio RS of wel de Toyota Gt-86, voor lange bochten misschien liever een oude 911 of nieuwe boxster, alhowel, die Gallardo klonk wel extreem goed :)

Techno Patat 15:46
afbeelding van Techno Patat

Clk dtm amg cabrio hierzo! Sowieso iets met een heerlijk geluid, en in de bergen is het leuk met een rwd :-)! De SLS cabrio mag ook, maar kheb het eerder voor de ruwe CLK!

Kenny 16:05
afbeelding van Kenny

Een Lotus Exige S V6. Moet heerlijk strak in de bochten, en power genoeg om door te trekken op het rechte stuk! Of als het wat klassieker mag: zo'n Singer 911 zoals Chris Harris ze verafgood: http://www.youtube.com/watch?v=fJQ4hQSusjE

Dequal 22:40
afbeelding van Dequal

Zou dan eerder grijpen naar een oldtimer cabriolet; zoals een 550 Spyder of anders van die klassiekers die het terugschakelen in de vele bochten gewoon aangenaam maakt voor z'n geluid. Delta HF Integrale of een Stratosje bijvoorbeeld.

Quin 13:03
afbeelding van Quin

Alfa 8C, zonder twijfel.

Luc 20:00
afbeelding van Luc

Porsche boxter S met Dsg versnellingbak

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws