"Nieuwe Volkswagen Scirocco radicaal anders"

Volkswagen Scirocco

Het zijn niet onze woorden, wel die van, hoofddesigner bij Volkswagen, Walter de Silva. "Hij moet compleet anders worden, compleet," dat vertelde de Silva tegen de jongens van Car Advice op de New York Auto Show.

Momenteel is er al een studioproject dat nog niet in zijn definitieve versie is. De hoofdontwerper gaf toe dat de Scirocco nog altijd in zijn ontwerpfase zit en dat - hoewel hij geconfirmeerd is voor productie - er nog altijd weinig specifieke details zijn goedgekeurd.

Verder zei de Silva: "We willen niet de huidige carrosserievorm van de Scirocco herhalen. Met de Scirocco wil ik mijn stempel drukken op het sportieve portfolio van Volkswagen."

Ondanks de uitdagende woorden, weigerde de Silva om te vertellen hoe de Scirocco er zou kunnen uitzien als hij de - traditionele - driedeurscoupé stijl overboord zou gooien.

Volkswagen Scirocco

Vierde generatie

De Scirocco rolde voor het eerst van de band in 1974 - toen nog getekend door Giorgetto Giugiaro - en was gebaseerd op de Golf MK1. De knap gelijnde coupé sprak aan bij het publiek. In 1982 kwam er een tweede generatie en vanaf dan duurde het zestien jaar voor de Scirocco terug boven water kwam in zijn huidige vorm door de hand van Walter de Silva.

Typerende voor de Scirocco - doorheen alle jaren - zijn de voorwielaandrijving, lage coupélijn en driedeursconfiguratie. Hoe de 4de generatie er gaat uitzien blijft een raadsel. Misschien krijgt hij wel aparte deuren à la Hyundai Veloster, misschien wordt het wel een mini Audi R8. Feit blijft wel dat Walter de Silva - met zijn palmares (onder andere: Alfa Romeo 156, Audi R8/ TT/ A5 en Scirocco) - in staat is om knappe wagens te maken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws