Volgende E-klasse coupe/cabrio krijgt AMG-variant

Mercedes E-klasse coupe cabrio AMG

De jongens van Pistonheads trokken hun stoute schoentjes aan en vroegen op de man af waarom Mercedes nooit een AMG-versie heeft gemaakt van de huidge E-klasse coupe/ cabrio. Product Manager Gerd Junginger was zo vriendelijk om te antwoorden. Hij bracht zelfs goed nieuws.

"Als we er nu op terug kijken was het inderdaad een fout", aldus Product Manager Gerd Junginger. "Zeven jaar geleden, toen de huidige generatie van de E-klasse in de maak was, had AMG een andere strategy. Momenteel maken we van elk model een AMG-versie."

De sedan van de huidige E-klasse heeft wel een AMG-kuur. Het is dan ook altijd raar geweest dat de meest "sportieve" koetswerkvarianten geen AMG versie kregen. De voorloper van de E-klasse coupe, de CLK, kreeg bijvoorbeeld wel een AMG versie.

Mercedes E-klasse coupe cabrio AMG

Hierdoor heeft de Audi RS5 momenteel de baan vrij in het segment. Het dichtste dat je met een E-klasse coupe kan geraken is de E500 met 333 pk en een nul naar honderd tijd van 4,8 seconden. Met AMG-kit ziet het er zelfs uit als een AMG volgens Junginger:

"De E-klasse coupe is inderdaad de perfecte wagen om een AMG-kuur te krijgen. Hij ziet er momenteel zelfs uit als één. Met de volgende generatie zullen we dezelfde fout niet opnieuw maken."

Goed nieuws voor ons, echte autofans, dat er eindelijk een vervanger komt voor de CLK AMG. Wanneer komt de Black serie Mercedes?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 19:41
afbeelding van Wim

En nu een opvolger voor deze maken aub :)

mercedes clk dtm amg
Techno Patat 20:15
afbeelding van Techno Patat

Jup! Naast de CLK black m'n alltime favorite Mercedes! Zalige karren en verdomd snel! Ik heb op de Ring een coupé al menig auto's zien vernederen! Deze voor de snelheid, de blackseries voor de fun. Want zo een Black is toch heel wat losser op de kont, echt in elke versnelling krijg je die los :P!

Maar we wijken af, ik vond het vanaf de launch al een grote vergissing dat er geen AMG kwam! En nu dat de coupé zo een knappe facelift heeft gekregen...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws