Komt opvolger van Alfa Romeo 159 er in juni 2015?

alfa-romeo-giulia-rendering-1

Elk half jaar zeggen we dat Alfa Romeo zijn sedan gaat voorstellen, dat is nu niet anders. Alleen hopen we dat Alfa Romeo eindelijk eens een keer daad bij het woord voegt en effectief die lang verwachte sedan lanceert.

De geruchten van de komst ervan zijn niet uit de lucht gegrepen. In een interview liet Alfa Romeo's merkverantwoordelijke Harald Wester weten dat ze in juni 2015 een nieuw model zal lanceren. Welk model dat is, wou hij niet kwijt, maar het lijkt iedereen niet meer dan logisch dat de opvolger van de Alfa Romeo 159 eindelijk klaar is. Die timing werd ons enkele maanden geleden ook al bevestigd door Alfa Romeo België, het lijkt er dus echt van te komen.

Initieel werd gedacht dat die opvolger 'Guilia' zou gaan heten, maar dat wordt nu steeds meer en meer weerlegd. Hoe hij dan wel zou heten weet niemand, intern wordt hij alvast 952 genoemd. De sedan zou zich overigens positioneren tussen een BMW 3 en BMW 5-reeks.

Dat hij er moet komen in 2015 staat ons inziens wel vast. Als de Fiat Chrysler CEO Sergio Marchionne zijn belofte wil waarmaken om tegen 2018 niet minder dan acht nieuwe modellen te lanceren, dan lijkt 2015 ons geen slechte timing om er in te vliegen.

Naast de nieuwe sedan zou er momenteel ook gewerkt worden aan een crossover en een luxelimousine à la BMW 7-reeks. Wanneer die modellen klaar zijn, valt geduldig af te wachten.

Alfa Romeo heeft zichzelf tot 2018 tijd gegeven om 400.000 wagens per jaar te verkopen, vandaag zitten ze aan 74.000.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws