Volgende generatie Suzuki Swift Sport aan de turbo?

suzuki-swift-sport-2017_01

In 2017 verschijnt de nieuwe Suzuki Swift ten tonele en dat de Japanse hatchback een Sport-derivaat krijgt, dat staat daarbij al vast. Al is de kans reëel dat de atmosferische 1.6 gedumpt worden voor een turbogeladen 1.4 met 140 pk.

Een nieuwtje dat we niet uit onze duim zuigen, maar wel naar boven kwam tijdens de persvoorstelling van de Suzuki Vitara S. Die sportieve uitvoering van de SUV maakt gebruik van een gloednieuwe 1.4 Boosterjet benzine. Een viercilinder met turbogeladen directe inspuiting, goed voor 140 pk en 220 Nm.

Een blok dat volgens de jongens van Suzuki zonder problemen zal passen in de nieuwe Suzuki Swift die in 2017 ten tonele verschijnt. Waarmee er stevige indicaties zijn dat na twee generaties atmosferisch 'Swift Sporten', het tijd is voor turbokracht onder de kap van de kleine Hot Hatch.

Momenteel suddert er nog een 1.6 benzine onder de kap met 136 pk en 160 Nm. Waardoor de standaard 1.4 Boosterjet al een cijferstijging van 4 pk's en - belangrijker - 60 Nm kan voorleggen. De vraag is natuurlijk hoeveel druk ze nog op de turbo gaan bij zetten. Want als de Swift Sport ons één ding heeft geleerd, dan is het wel dat pk's niet alles zeggend zijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
marksen 10:37
afbeelding van marksen

en waar blijft hun (stekker)hybride, zou hetzelfde effect moeten hebben maar met nog een lager verbruik.

Michiel 10:49
afbeelding van Michiel

Mooi zo!

Ondanks dat ik mij nog steeds amuseer met 136PK, zou ik ook geen nee zeggen tegen een 1.6 mét turbo in plaats van een 1.4.

JRE 12:59
afbeelding van JRE

Goed idee. Dat zou ook toelaten om een iets kleinere turbo te monteren voor hetzelfde vermogen. Meer respons en in verbruik zal het niets schelen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws