Alfa Romeo Giulia komt als 750 pk sterke coupé!

alfa -giulia-coupe

De Dodge Challenger Hellcat, een droom voor elke pk-verslaafde Amerikaan met een Remington 870 onder de matras. Die krachtbeul kan binnenkort wel eens een stevige injectie Alfa DNA krijgen.

Dik acht jaar draait de Dodge Challenger weeral mee, één van de grondleggers van de Muscle Car-revival in de VS. Binnen een jaartje of twee zal Dodge dan ook een nieuwe generatie ten tonele laten verschijnen. Die krijgt volgens de laatste geruchten in de wandelgangen het chassis van de Alfa Romeo Giulia aangemeten. Geen al te gek gerucht, want Fiat Chrysler Automobiles moet dat 'specifiek voor de Italiaan' ontworpen chassis met achterwielaandrijving natuurlijk kunnen afschrijven.

Het resultaat zal een veramerikaniseerde Giulia zijn met minder deuren en uit de kluiten gewassen motoren. Want ongetwijfeld zal er ook een Hellcat ten tonele verschijnen met 6.2-liter V8 Hemi die goed is voor zo'n 750 pk. Stel je dus even voor dat opperbaas Marchionne het in zijn hoofd krijgt dat Alfa nood heeft aan een broertje voor de Dodge Challenger Hellcat. Het zal één van de meest absurde Alfa Romeo's ooit gecreëerd zijn. En dat wil al iets zeggen...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws