Ferrari Dino niet levensvatbaar door Azië?

ferrari-dino-4crender

Al geruime tijd liggen de hoge piefen bij Ferrari in een tweestrijd over de terugkeer van de Dino als nieuw instapmodel. Aan de basis van dat probleem zou wel eens de Aziatische markt kunnen liggen.

De Ferrari Dino, een "poor man's" Ferrari van de jaren 70 die toch op hopen bijval kon rekenen. Ook al zat er eigenlijk geen Ferrari-badge op. Al bijna een decennia doen geruchten de ronde dat Ferrari terug wil komen met een 'instap-Ferrari'. Al zeker nu de 488 GTB een van de pot gerukte racemachine geworden is. Daaronder een model met een 510 pk sterke 2.9-liter V6 (vanuit de Alfa Giulia Quadrifoglio) zou ideaal zijn. Alleen... geraakt de raad van bestuur er maar niet uit.

Dat wist CEO Sergio Marchionne alvast te zeggen. Aan de basis liggen volgens hem twee problemen. Zo is vreest het huidige management voor de reputatie van het Italiaans merk als het een simpele 510 pk sterke sportwagen zou lanceren (geen grap). Belangrijker is echter de invloed van de Aziatische markt. Ferrari zou deze 'baby-Ferrari' namelijk ontwikkelen om een jonger cliënteel aan te spreken. Alleen verkoopt Ferrari al als een malle aan de jonge newly rich in Azië. Waardoor het eigenlijk zo'n instapmodel niet nodig heeft.

O ja, terwijl het management dwars ligt over het bouwen van een nieuwe sportwagen in het gamma, gaan ze wel akkoord om een Ferrari SUV uit te brengen. De wereld op z'n kop?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws