BMW M5 Competition Package krijgt 625 pk

2018_bmw_m5

Een Competition Pack voor de nieuwe M5, die ligt al lang vast. Alleen hadden we er nog geen informatie over, tot nu. In april kunnen we de 625 pk sterke M5 Competition verwachtten.

Althans, dat nieuws sijpelde binnen via Bimmer Post, een forum met een voorliefde voor BMW. De persoon die het nieuwtje onder het licht bracht was op sneeuwstage met de BMW M Ice Experience in Zweden en kreeg het te horen van het hoofd van de BMW-organisatie.

Over een zekere bron gesproken...

2018_bmw_m5

Uit de biturbo 4.4 liter V8 zouden 25 paarden extra worden uitgeperst om zo op een totaal van 625 pk uit te komen onder de kap van de M5 Competition. Naar het koppel is het evenwel nog gissen. Al doet de 'gewone' M5 het met 750 Nm. De update van de BMW legt alvast de pk-bal terug in het kamp van AMG, die momenteel een E 63S aanbieden met 603 pk.

2018_bmw_m5

Naast de extra kracht zal de M5 Competition Package de typische upgraden krijgen zoals standaard carbon-keramische remmen, een scherper chassis en een stijvere ophanging om de wagen zo beter rond het circuit te laten knallen. Uiterlijke dikdoenerij zal er ook zijn met andere velgen en aangepaste interieurkenmerken. Een prijs voor deze über-M5 is nog niet gekend.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws