Jawel, Defender SVR gaat G-Klasse AMG plagen

Land Rover Defender SVR

Land Rover heeft grootse plannen met haar Defender. Daar hoort blijkbaar ook een SVR-versie bij, met een 4.4-liter twinturbo V8 van BMW. Die Defender SVR met zo'n 500 pk opent openlijk de aanval op de Mercedes-AMG G 63. Koekendoos versus koekendoos... met tonnen pk's. Hoezo, een ecologisch probleem?

Moeten we Britse media geloven, dan is Land Rover volop werk aan het maken van een Defender SVR. Daardoor zal de offroader uitpakken met tonnen pk's. Een recept dat absurd klinkt maar Mercedes al jaren doet met de G-Klasse AMG. De Defender SVR zou daarbij profiteren van de samenwerking tussen Land Rover en BMW. Het resultaat? Een 4.4-liter V8 voorin!

Die V8 van BMW moet in de Defender goed zijn voor zo'n 500 pk. Toegegeven, een stuk minder dan de zowat 600 pk die de Mercedes-AMG G 63 uitbraakt maar we zijn nog 2 jaar weg van de lancering, als we dezelfde Britse media moeten geloven. Eerst zal LR zich focussen op de lancering van de Defender én een meer luxueuze en langere 130-versie die in de pijplijn zit.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yannick 11:20
afbeelding van Yannick

nog een doos met de handling van een zwaar geladen vrachtwagen

Marcel Boeltjes 16:53
afbeelding van Marcel Boeltjes

Waarom loopt Lr altijd 20 jaar achter?? Britain rules al lang niet meer... Wordt lachertje van de Europese autoindustrie..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws