Officieel: Facelift BMW 1-reeks (2012)

Naast de nieuwe BMW 1 M Coupé hebben ze in Beieren ook gewerkt aan een facelift voor de standaard 1 reeks. De upgrade voor 2012 is echter enkel van toepassing op de 128i en de 135i, zowel voor de coupé als cabriovariant.

De aanpassingen zijn op 1 hand te tellen, dus achterover vallen zal je zeker niet. Grootste aanpassingen is het ieuwe setje koplampen. Vooraan zien we de gekende angeleyes en de wenkbrouw die we eerder zagen op de nieuwe 3- en 5-reeks. Ook achteraan plakten BMW er LED versiering op. Daarnaast werden er nieuwe bumpers ontwikkeld om de luchtstroom te verbeteren en kan je voor 17 inch lichtmetalen velgen kiezen. Nieuwe kleuren voor het koetswerk zijn Vermillion Rood en Marrakesh Bruin. Binnenin zijn de flippers achter het stuur beschikbaar, zouden de bedieningsorganen zijn verbeterd en zijn de details nog beter afgewerkt.

De 135i krijgt standaard een vernieuwd M-pakket opgeschroefd, het pak is optioneel op de 128i. Naast de opsmuk biedt het M-pakket ook een betere ophanging en ligt de topsnelheid iets hoger.

Verder is het vooral onder de kap waar de klok slaat. De 135i krijgt vanaf heden de heerlijke zes-in-lijn met 3.0 liter cilinderinhoud onder de kap. Die twin-scroll turbocharger is goed voor een ongelooflijke 300 pk en 406 Nm koppel. Het blok wordt in zijn standaarduitvoering gekoppeld aan de manuele zestraps versnellingsbak, op de optielijst vind je een zeventraps automatische DCT terug. De 135i doet zijn sprint naar 96 km/u in amper 5,1 seconden.

De kleinere broer behoudt zijn 3.0 liter met 230 pk en 270 Nm koppel. In de 128i wordt het blok gekoppeld aan de manuele zestraps versnellingsbak, je kan ook kiezen voor de Steptronic variant. Daarmee klaart hij de sprint in 6,1 seconden.

Voor onze Europese contreien is er uiteraard een viercilinder beschikbaar. Europese prijzen zijn nog niet geweten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws