Mercedes A-klasse krijgt recall wegens problemen met de airbag

Mercedes A-klasse recall

Heb je een nieuwe A-klasse gekocht die gemaakt is tussen juni en december van vorig jaar (2012)? Dan is de kans groot dat je binnenkort eventjes langs de garage moet.

Wereldwijd roept Mercedes zo'n 15.427 exemplaren terug van hun nieuwe A-klasse. Wegens een fout in het dashboard - de splitsing is niet precies genoeg - is het mogelijk dat bij een ongeval de airbag niet volledig kan uitplooien. Tot op dit moment zijn er nog geen ongelukken gebeurd door het euvel.

In België gaat het om een paar honderd wagens. Het betreft de eerste leveringen. Het mankement wordt kosteloos hersteld bij de dealer.

De grootste willen zijn met een totaal nieuw model, het is niet altijd gemakkelijk...

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Riley 17:56
afbeelding van Riley

't Is al een vooruitgang als je het vergelijkt met de vorige A klasse die omviel tijdens de eland- test.

**EDIT: Aangepast en heb mezelf een week op water en brood gezet ;-)**

Frank 12:19
afbeelding van Frank

We rijden nu net 1 jaar met deze auto, Mercedes nieuwste A klasse...
is inderdaad nog in de garantieperiode... maar, het aantal keren dat we deze auto terug naar de garage moeten doen, is met geen handen meer te tellen, intussen al 15e of 16e keer... blijkbaar is het voor de garage een raadsel. Wat is er mis ?
Het lampje van de motordiagnose flitst onverwachts aan. Oorzaak : onbekend.
In de handleiding staat voor deze signaalfunctie : onmiddellijk begeven naar de dichtstbijzijnde garage en laten checken.
Dus, zitten we intussen aan 15e of 16e keer dat deze auto binnen is. Het vermogen van de auto neemt ook af na het oplichten van het lampje 'motordiagnose'. Men zegt dat de auto op reservekracht rijdt omdat er een proces aan de gang is (roetfilter ?).
Conclusie van deze klant : teleurstelling. Nu is de auto nog in de garantieperiode, maar wat daarna ?
Iemand een idee wat er misloopt met deze auto of autoreeks ?

Techno Patat 13:10
afbeelding van Techno Patat

Is het de handbak met renault motor dat je hebt? In geval van ja zou ik eens zoeken naar 1.5 dci problemen op google? Misschien is het een renault kwaaltje?

Als het een automatsische versnellingsbak is heb je een Mercedes motor en die mannen sukkelen al jaar en dag wat met injectoren... Als ze het op de roerfilter steken die vol geraakt dan doe je ofwel heel veel extreem korte ritjes, of je auto stoot teveel uit. En dat kan een lekkende injector zijn die dan gecorrigeerd moet worden bij de volgende slag van de motor. Dat zorgt voor meer uitstoot en roet en dus ook voor een veel te snel gevulde DPF, iets dat ze bij Alfa ook kennen ;-)!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws