'In de toekomst zullen BMW-modellen terug meer van elkaar verschillen'

bmw-design-futur_01

Heb jij er ook moeite mee om de 3 Reeks, 5 Reeks en 7 Reeks van elkaar te onderscheiden? Dan ben je niet alleen, want zelfs BMW heeft er problemen mee. Daarom beloven ze dat de toekomstige generaties, op designvlak, terug meer op zichzelf zullen staan.

'We willen dat elk model zijn eigen unieke wereld heeft.' Daarmee pakte Karim Habib, BMW brand design director, uit tegen Autocar in een interview. 'We moeten ze van elkaar lostrekken als we de exclusiviteit willen behouden. Dat is nodig als we jaarlijks 2 miljoen wagens verkopen', aldus Habib.

Hoe ze dat in de praktijk gaan realiseren? Door elk model zijn eigen front te geven. Een voorbeeld daarvan is het gebruik van LED-technologie. Zo zou de opkomende 7 Reeks gebruik maken van een nieuwe generatie met zeer smalle LED-lichten. Daardoor zouden de neusgaten - excuseer, de niertjes - vooraan nog wat kunnen groeien. Of de nieuwe generatie 5 Reeks (voor 2016) LED-lichten zal krijgen zal afhangen van hoe de technologie evolueert (lees: het prijskaartje). Binnenkort dus terug meer onderlinge verschillen. Een evolutie die we enkel maar kunnen toejuichen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws