smart fortwo nu ook met twinamic-automaat

smart-fortwo-2015-011

Tot nu moest je steevast zelf roeren in de versnellingsbak van de nieuwe generatie smart. De optionele twinamic-automaat met dubbele koppeling en zes trappen moet ook automaatliefhebbers lokken naar de kleintjes.

Het rijplezier in de vorige generatie smart werd wat gefnuikt door de gerobotiseerde handbak. Daar hebben ze nu een oplossing voor met de komst van de twinamic-automaat. Want daardoor heeft het zustermerk van Mercedes eindelijk een volwaardige automaat in het gamma. Die maakt gebruikt van twee koppelingen, zes voorwaartse versnellingen en één achteruit. En geloof ons, dat klinkt belangrijker dan je denkt. Vraag maar aan mensen die met de vorige generatie smart rondtoeren.

Vanaf maart

Je kan hem nu al bestellen, maar vanaf maart leveren ze pas fortwo's met de twinamic. Inderdaad, potentiele klanten van de forfour zullen nog even langer moeten wachten op de twinamic. Dankzij de automaat in de fortwo stijgt de co2-uitstoot met 1 gram naar 94 g/km. Daarvoor moet je het ook niet laten dus. Prijzen zijn nog niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws