Polaris Slingshot komt naar België op drie wielen

Polaris-Slingshot-Belgie

In Amerika maakt het driewielige racertje van Polaris furore. Het Amerikaanse merk weet nu officieel te bevestiging dat de Slingshot ook naar Europa komt. Zet je helm al maar op.

Op dit moment is Polaris volop bezig met de Slingshot klaar te maken voor een Europese lancering. Zo moet de wagen/ driewieler voldoen aan Europese regelgeving en moeten er dealers worden gezocht.

Nathalie Schrauwen van Polaris Benelux wist ons alvast te vertellen dat we in september meer informatie kunnen verwachten en dat er op dit moment volop potentiële dealers worden gezocht. Het autosalon van Brussel zou daarbij het moment zijn om de Slingshot aan het grote publiek te tonen.

Polaris-Slingshot-Belgie

Slingwat?

In Amerika bestaat er ook al wat oneindigheid over, over wat de Slingshot nu juist is. Afhankelijk van de staat wordt 'ie geklasseerd als 'auto' of 'motorfiets'. Het is alvast een open driewieler. Een soort van KTM X-Bow met een wieltje minder. Onder de kap huist een 2.4-liter viercilinder benzine van GM. Goed voor 173 pk en 225 Nm aan koppel. Laat dat trouwens meer dan genoeg zijn om net geen 800 kilogram in gang te duwen, want rond de 5 seconden tik je de honderd aan.

Europa krijgt er alvast een speciaal speeltje bij...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
HUGO DEDONDER 17:11
afbeelding van HUGO DEDONDER

TOF TOF TOF

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws