Gelimiteerd lekker: Lotus Exige 360 Cup

lotus-exige-360-cup_01

De Britten uit Norfolk besloten een tot 50 stuks gelimiteerde Exige 360 Cup te creëren. Die tilt het kunnen van de Exige V6 Cup naar een hoger plan voor nog meer plezier op het scherp van de snee.

'Dat het nog steeds straffer kan' moesten ze bij Lotus hebben gedacht. Want hun Exige V6 Cup is niet alleen krachtiger, hij is ook lichter en aerodynamisch geoptimaliseerd. Spek naar de bek voor oprichter van het merk Colin Chapman.

Laat ons eerst echter over het uiterlijk gaan, daar kan je kiezen voor vier kleurtjes aangevuld door rode accenten op velg, carrosserie en in het interieur. Gelukkig dat het rode er is, want de lakkleurtjes gaan van wit, over twee tinten grijs tot zwart. Niet meteen flashy natuurlijk. Ook herkennen doe je dit gelimiteerd model aan een aangepaste splitter vooraan en een andere diffuser en spoiler achteraan. Binnenin krijg je dan weer een '360 CUP' in de stoeltjes gestikt.

lotus-exige-360-cup_01

De specs?

Bij een Lotus draait het natuurlijk niet om het uiterlijk. Vorm volgt functie en functie heeft de 360 Cup in overvloed. De 3.5-liter V6 vanuit de V6 Cup (toegegeven, ze zijn nogal simpel in hun naamgeving daar) werd met 10 pk's opgepompt om tot een totaal van 360 stuks te komen. Belangrijker is het gewicht dat met nog wat eenheden daalt tot 1.130 kilogram.

Wekelijkse circuitrijders kunnen zich dan weer verlekkeren aan de opgewaardeerde remmen, aanpasbare stabilisatorstangen en racedempers van Öhlins. Dankzij de aanpassingen aan het uiterlijk en een vlakke vloerplaat wekt de 360 Cup meer downforce op waardoor je sneller door de bocht kan knallen.

lotus-exige-360-cup_01

Lotus beperkt de productie alvast tot 50 stuks en vraagt een (vanaf) prijs van 62.995 Britse ponden, bijna 90.000 knoeten in onze Eurotastische munteenheid.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws