Honda BR-V is stoere zevenzitter die ons passeert

honda-br-v-2015_01

Op het Indonesisch autosalon GIIAS stelde Honda de BR-V voor, een compacte crossover met plaats voor zeven personen. De Japanners hebben echter geen plannen om de wagen buiten Indonesië aan te bieden.

In België hebben we de CR-V en de HR-V in het 'hoger op z'n pootjes' gamma. Deze BR-V, eigenlijk nog een prototype, zullen we niet bij ons moeten verwachten. De wagen werd specifiek ontwikkeld voor de Indonesische markt. Specifiek betekent dit dat het afwerkingsniveau - en waarschijnlijk ook de veiligheidsvoorzieningen - niet op Europees niveau zijn. En ergens... is dat spijtig.

De BR-V ziet er namelijk als een best fijne crossover uit op 16-duims pootjes. Al zou je hem kopen voor het interieur. Want Honda spreekt van 'class-leading' interieurruimte, een multi-informatiedisplay en plaats voor 7 personen. Vooral dat laatste zou in België best wat volk naar de Honda-dealer kunnen trekken. Onder de kap een atmosferische 1.5-liter benzine met 120 pk en 145 Nm gekoppeld aan een manuele zesbak of een CVT-automaat.

O ja, qua snufjes en veiligheid is het eigenlijk ook best in orde. Dubbele airbags vooraan, ABS, ESP, hill start assist en Vehicle stability assist tekenen allemaal present. In januari 2016 rolt de productieversie van de band waarna je richting Indonesië moet trekken om er eentje in het echt te kunnen bekijken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws