Inferno Exotic is gemaakt van 'impactbestendig' materiaal

inferno-mexico-exotic-car2

Een groepje Mexicaanse jonge entrepreneurs, onderzoekers, ingenieurs en designers hebben een wagen gecreëerd met het 'materiaal van de toekomst'. Het metalen schuim op de carrosserie van de Inferno Exotic Car is namelijk extreem duurzaam en botsbestendig. De toekomst?

Vijf jaar lang hebben de jonge Mexicanen aan hun project gewerkt. Het resultaat is deze Inferno Exotic Car, een extreme concept met typische conceptuele cijfers zoals een motor van 1.400 pk. Vergeet echter even wat er onder de kap ligt. Want het is net die kap die zo interessant is.

De wagen maakt namelijk gebruik van metal foam, een door de ontwerpers gepatenteerd materiaal dat bestaat uit een legering van zink, aluminium en zilver. Dat goedje is extreem goed bestand tegen een impact. Zo kan je een paneel metal foam uitrekken tot het 100 keer groter is dan origineel zonder dat het de originele eigenschappen verliest. Meer nog, het materiaal kan hergebruikt worden en tot maar liefst 10 keer hersteld worden zonder kwaliteitsverlies.

inferno-mexico-exotic-car

Andere merken in het vizier

Denk dan ook maar geen seconde dat het team daadwerkelijk haar supercar in productie wilt nemen. Nee, het heeft als doel om de technologie te verkopen aan supercarmerken zoals Lamborghini. Zijn de tijden van de koolstofvezel geteld en komen we binnenkort overal Metal Foam tegen?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws