Renault gaat elektrische wagen produceren in China

renault-fluence-ze-4880_33

Renault heeft officieel aangekondigd samen met Chinese multinational Dongfeng een elektrische wagen te produceren die onder een lokaal merk verkocht zal worden. Voor alle Chinezen, maar niet voor ons dus.

Tegen 2017 moet de joint venture van het Franse Renault en het Chinese Dongfeng zorgen voor een elektrische wagen die de technologische knowhow gebruikt van de Fluence Z.E.. Dat model zal van de band rollen in China en verkocht worden via een lokaal merk dat in handen is van Dongfeng. Volgens de CEO van de Dongfeng Renault Automotive Company (DRAC) is de aankomende elektrische wagen *'een mooie illustratie dat Renault zich engageert om mobiliteitsoplossingen te brengen voor een duurzaam ontwikkelde maatschappij.

Dongfeng weer wat sterker

De Chinese multinational Dongfeng is een grote speler in de Chinese auto-industrie die vooral bussen, vrachtwagens en personenwagens ontwikkeld door middel van joint ventures. Zo werkte het bedrijf al eerder samen met Peugeot/Citroën (in 1992 al), Kia, Honda en Nissan. In onze contreien kreeg het bedrijf naamsbekendheid door samen te werken met NEVS om Saab terug op rails te krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws