Dodge teaset Challenger GT AWD

mopar-sema-1-1

Met de SEMA-tuningsbeurs om de hoek werpt ook Dodge haar showmodelletjes te grabbel. Althans de teaserbeelden ervan. Meest opmerkelijk nieuws? Een Challenger met een AWD-badge op z'n kont. Vierwielaandrijving in een muscle car, gaat het eindelijk gebeuren?

Het is zonde dat we op het Europees continent de oorlog tussen Ford Mustang, Dodge Challenger en Chevrolet Camaro niet op de frontlinie meemaken. Want de rivaliteit tussen het triootjes is om een pak popcorn bij te eten. Dodge, die nemen naar de SEMA-show een Challenger mee met oranje accenten én een badge achterop waarop 'GT AWD' valt af te lezen. Juist ja, een vierwielaangedreven muscle car.

Een productievariant is daarbij niet helemaal ondenkbaar, want de Challenger staat op hetzelfde chassis als de Charger en de Chrysler 300, beide sedans die beschikbaar zijn met vierwielaandrijving. Stel dat er in Amerika binnenkort een AWD-Challenger valt te bestellen, dan is het niet ondenkbaar dat ook Ford met de Mustang zal volgen. Waardoor het weer relevant wordt voor onze markt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws