Officieel: Volkswagen Beetle Dune (2015)

volkswagen-beetle-dune-2015_01

De Volkswagen Beetle krijgt met de toevoeging van de Dune-variant weer wat extra strandappeal. Geïnspireerd op de 'Baja Bugs', met een hogere rijhoogte en voorwielaandrijving.

Gaat de rest van de Volkswagen line-up aan de 'Cross', dan komt er geen CrossBeetle op de markt. In de plaats krijg je een meer marketingvriendelijke Beetle Dune. Met de Dune van duinen, een rechtstreekse link naar de Baja Bugs waar mee geracet wordt. De Beetle Baja, sorry, Dune, ziet er dan ook best robuust uit. Zo werd zijn voorgevel smakelijk herwerkt met gepolijste aluminium bumperbescherming. Een lijn die doorgetrokken wordt naar de zijschorten en achterbumper. Om er voor te zorgen dat het blinkend spul niet bij de eerste drempel bekrast wordt rolt de Beetle voortaan wat hoger op z'n pootjes. De volle 10 mm om exact te zijn.

volkswagen-beetle-dune-2015

Hoewel dat de offroadprestaties zeker ten goede zal komen, doen de stevige 18-duims velgen dat waarschijnlijk niet. Wel belangrijk is de bredere spoorbreedte en de spoiler achterop, toch voor de Beetle-racers onder ons. Binnenin is het herkenbaar Beetle maar dan met de toevoeging van Apple CarPlay en Android Auto via het infotainmentsysteem.

Voortrekker

Onder de kap eveneens bekend Beetle-materiaal. In Europa gaat het alvast over drie benzines en twee diesels. Specifiek kan je dan beschikken over vermogens tussen de 105 pk en 220 pk. Die kracht gaat - spijtig genoeg - steevast naar de voorwielen. Begin volgend jaar kan je de Beetle Dune bij je plaatselijke VW-dealer bestellen. Eerste als Coupé, de Cabrio volgt niet veel later.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws