Officieel: Lotus Exige Sport 350 (2015)

lotus-exige-sport-350-2015_01_0

'Pk's toevoegen maakt je enkel maar sneller op het rechte stuk, gewicht besparen laat je overal sneller gaan', een leuze van Lotus-oprichter Colin Chapman. Met de Exige Sport 350 lijkt Lotus echter te onderzoeken hoeveel sneller je kan gaan met extra pk's op het rechte stuk.

De naamgevingen bij Lotus kunnen we al even niet meer volgen. Dat deze Exige Sport 350 het laatste nieuwe model uit het Britse Hethel is en straffer uit de hoek komt dan de Exige S, daar zijn we dan wel zeker van. Vooral omdat deze Sport 350 eigenlijk een doorontwikkeling is van de Exige S en die ook opvolgt. Zo wordt er nog eens 51 kilogram bespaard waardoor de wagen richting de 1.1 ton daalt. De motor, die blijft ongewijzigd, meet nog steeds 3.5-liter en weet 350 pk en 400 Nm te puren uit de zes cilinders.

Open bak

De Exige mag dan wel de gesloten variant van de Elise zijn, de handbak, die is tegenwoordig visueel opengewerkt in het interieur. Waardoor je de mechaniek beter kan bekijken tijdens het rijden (al raden we dat niet aan, tijdens het rijden). Qua opties biedt Lotus lichtgewicht wielen en remmen aan die het gewicht naar benden halen waardoor je de 'zware' airco kan aanvinken voor wat meer luxe.

lotus-exige-sport-350

Vanaf februari staat de Lotus Exige Sport 350 te koop bij je plaatselijke Lotus-dealer vanaf 75.250 euro.

lotus-exige-sport-350-2015

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws