Officieel: Volkswagen Multivan PanAmericana (2016)

vw-multivan-panamericana-2016_02

Vorig jaar nog een concept, nu in productieplunje, deze Multivan PanAmericana. Wat het juist is? Wel, de avonturier van de busjes, met dank aan de extra bodemvrijheid en -bescherming. Een Cross-Multivan zeg maar.

Van ongeveer elke gezinswagen valt er tegenwoordig wel een stoerdere variant met 'crossover-looks' te rapen. Volkswagen past hetzelfde trucje nu toe op haar Multivan. Het resultaat is geen Cross-Multivan, wel de Multivan PanAmericana. Een naam die verwijst naar de route die de continenten Noord-Amerika en Zuid-Amerika met elkaar verbindt. Kwestie van het gevoel van onverwoestbaarheid op te wekken.

 vw-multivan-panamericana-2016

Visueel herken je de PanAmericana aan de specifieke 17-duims velgen (18-duims optioneel), plastiek bumperwerk en beschermplaten. Om de offroadcapaciteiten naar een hoger plan te tillen beschik je voortaan over 20 mm meer bodemvrijheid. Aandrijving en motorisaties blijven in tred met de bestaande units vanuit de Multivan. Waardoor er dus ook voorwielaandrijving tot de mogelijkheden hoort. Enkel de 84 pk sterke diesel blijft thuis.

 vw-multivan-panamericana-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws