Officieel: Mazda MX-5 RF is Japanse targa (2016)

mazda-mx-5-rf-2016_02

Mazda heeft op het autosalon van New York het doek gehaald van de MX-5 RF, waardoor de roadster een targa-variant naast hem in de orderboeken krijgt. Staat de wereldwijde terugkeer van 'de Targa' op til?

De vorige generatie MX-5 bood Mazda aan met een stoffen dak en een metalen wegklapdak. Generatie nummer vier krijgt nu ook zo'n metalen dak, al werkt het systeem net iets anders. Want de Japanners kiezen er voor om de constructie niet helemaal te doen verdwijnen. In de plaats krijg je een roadster met targadak - zoals de Porsche 911 Targa -, die Mazda omschrijft als de MX-5 Retractable Fastback (RF).

mazda-mx-5-rf-2016_02

10 km/u

Het systeem klapt met een druk op de knop weg en kan worden weggeklapt tot 10 km/u. Dankzij het vernuftige systeem blijf je evenveel kofferruimte overhouden als in de roadster. Motorisch doet ook de RF het met de 1.5 SKYACTIV-G en 2.0 SKYACTIV-G. Als we er vanuit gaan dat de targa-constructie iets meer in de weegschaal legt, dan is de kans groot dat deze RF net iets trager is als z'n roadsterbroertje. Al heeft Mazda nog geen cijfers mee gegeven.

mazda-mx-5-rf-2016_02
mazda-mx-5-rf-2016_02
mazda-mx-5-rf-2016_02
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Glenn 10:45
afbeelding van Glenn

Ziet er in ieder geval fantastisch uit.

Carlos 11:30
afbeelding van Carlos

WAUW! Deze ziet er inderdaad mooi uit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws