Deze Ferrari 599 GTO brengt ons aan het huilen

2011-ferrari-599-gto-auction

Het is in feite de straatvariant van de raceklare 599XX. Een complete hooligan voor de openbare weg dus, deze 599 GTO. Dit exemplaar zal in mei onder de hamer gaan in Monaco, met amper 180 kilometer op de teller. En dat is gewoonweg zielig...

Alle kennis en ervaring van ingenieurs samen met de strafste technologie van het moment gepropt in een carrosserie die aerodynamica uitschreeuwt... om dan voor de rest van het leven gestockeerd te worden in een garage onder doek. Het is een verhaal dat veel zeldzame wagens je kunnen vertellen en de 599 GTO is daar geen uitzondering op. Het mag dan wel de 670 pk sterke straatlegale variant van de 599XX zijn, met een oplage van 599 exemplaren was het op voorhand al zeker dat gefortuneerde mensen hem vooral als investering zouden kopen.

Binnenkort gaat er ééntje onder de hamer. Een heerlijk exemplaar met een Rosso Scuderia-kleurtje en grijze accenten, koolstofvezel stoeltjes en - jawel- zelfs iPod integratie (het is een model van 2011). Echter staan er maar 180 kilometer op de teller, waardoor de eigenaar eigenlijk gewoon een wild beest vijf jaar lang gekooid heeft. Hopelijk zal de nieuwe eigenaar de beentjes van de 599 GTO net iets meer strekken, al twijfelen we er aan.

2011-ferrari-599-gto-auction

14 mei zal de Ferrari alvast geveild worden in Monaco door RM Sothebys.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws