Lekker retro: Lamborghini zet z’n beste V12-geluiden op vinylplaat [VIDEO]

Lamborghini V12 plaat 2024

Klinkt het gehuil van een V12 je als muziek in de oren? Dan ben je blijkbaar niet alleen, want Lamborghini heeft de geluiden van zijn meest iconische twaalfcilinders op vinyl gezet… En geen probleem indien je nog geen platenspeler hebt want je krijgt de LP enkel bij aankoop van Lamborghini’s eigen exemplaar.

Geloof het of niet, maar de V12-motor lijkt iets van een renaissance te beleven. Zo dachten we tot een dik jaar geleden nog dat bijvoorbeeld Lamborghini het motortype ging laten vallen, maar met een beetje hybridetechniek erbij bleek er toch nog een plekje voor te vinden in de nieuwe Revuelto. Recenter blies Aston Martin ook zijn V12 nieuw leven in, noemde Ferrari zowaar een heel model naar het blok en voor zover wij weten kan je tegenwoordig zelfs voor het eerst een quad met een twaalfpitter bestellen. Zo bont moet je het echter niet maken om van de iconische huil te kunnen meegenieten.

Van Miura tot Revuelto

Lamborghini heeft nu namelijk het doek getrokken van een nieuw stukje merchandising, en dat is er eentje dat op het eerste gezicht niks met het merk te maken heeft. Zo heeft de autofabrikant zijn naam gekleefd op een platenspeler die ontwikkeld werd door Technics — blijkbaar een gekende ontwikkelaar van platenspelers. Je merkt vast al dat we hierin niet bepaald thuis zijn maar wacht, want het wordt interessanter. Koop je het stukje audio namelijk aan, dan krijg je een vinylplaat meegeleverd die de geluiden bevat van zes Lamborghini-modellen met V12 in actie. Meer specifiek gaat het om de 400GT, de Miura SV, de Countach, de Diablo 6.0 SE, de Murciélago LP 640 en, natuurlijk, de Revuelto. Een voorsmaakje van hoe dat dan klinkt, krijg je in onderstaande video.

Kitscherig of niet; in tijden van V12-vertwijfeling is het best een leuk verzamelobject. Dat verzamelobject kan je vanaf juni bestellen en het blijft ook bij die ene maand, dus je zal best snel moeten zijn. Hoeveel dat moet kosten weten we nog niet maar aangezien je de plaat niet zonder de platenspeler kan krijgen, zal de prijs vermoedelijk niet mals zijn. Zo betaal je voor de reguliere Technics SL-1200M7B, zonder Lambo-logo’s dus, al een kleine 1.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws